Ros%26eacute%3Bkalverhouder+Hans+Luijerink+nieuwe+voorzitter+VVK
Nieuws

Rosékalverhouder Hans Luijerink nieuwe voorzitter VVK

Rosékalverhouder Hans Luijerink is tijdens de jaarvergadering op dinsdag 22 maart 2016 gekozen tot voorzitter van de Vereniging van Kalverhouders (VVK). Hij volgt Bert Loseman op.

Luijerink houdt samen met zijn vrouw Marloes in Overdinkel (Ov) 3.200 rosévleeskalveren. Vanuit zijn nieuwe functie verwacht hij een bijdrage te kunnen leveren om de vaktechniek bij kalverhouders op een nog hoger niveau te krijgen. “Het stimuleren van kennisuitwisseling via vakblad De Kalverhouder, de website en onze vaktechnische bijeenkomsten is - zeker in onze sector - noodzakelijk voor de nodige transparantie, vernieuwing en vooruitgang.”

Als dank voor zijn bewezen diensten is Loseman bij zijn afscheid benoemd tot erelid van de VVK. Loseman was sinds zijn aanstelling als LTO-vakgroepvoorzitter in 2005 voorzitter van de NVvK, de voorloper van VVK. Toen hij op 31 december 2012 terugtrad als LTO-vakgroepvoorzitter, heeft hij samen met kalverhouder Bennie Ottink uit Groenlo de NVvK (met regionale afdelingen) omgevormd tot de VVK, die als één organisatie landelijk opereert. 

De jaarvergadering van de VVK is gehouden op de locatie van Denkavit in Voorthuizen. Na het officiële gedeelte van de vergadering hebben de aanwezigen de nieuwe proef- en onderzoeksstal van Denkavit bezocht.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    22° / 11°
    20 %
  • Maandag
    20° / 11°
    45 %
  • Dinsdag
    23° / 11°
    20 %
Meer weer