Vlees+van+de+Kalverhouder+zoekt+nieuwe+verkoopadressen
Nieuws

Vlees van de Kalverhouder zoekt nieuwe verkoopadressen

Ruim een half jaar na de introductie zijn er 43 kalverhouders die aan huis kalfsvlees verkopen volgens het concept van Vlees van de Kalverhouder. Nu de organisatie staat, is er ruimte voor nieuwe verkoopadressen, laat William Roemburg weten.

Volgens de initiatiefnemer zijn de reacties van de aan huis verkopende kalverhouders positief. "Ze bouwen een eigen verkoopkanaal op. Waar sommige alleen de standaard pakketten verkopen met meerdere kalfsvleesproducten, bestellen andere dozen met dezelfde vleesproducten en stellen hun eigen kalfsvleespakketten samen."

Ook zijn er kalverhouders die producten verkopen aan boerderijwinkels in de buurt. "We hebben zelfs een kalverhouder die een afspraak heeft gemaakt met de plaatselijke rijwielhandelaar. Bij elke verkochte elektrische fiets krijgt de klant een kalfsvleespakket cadeau." In totaliteit zijn er sinds november 2020 vijfduizend afnames naar de verkoopadressen van Vlees van de Kalverhouder verzonden. "Daar zijn we best trots op", zegt Roemburg.

In het najaar wil Roemburg samen met zijn compagnon en collega-kalverhouder Erik van Dronkelaar het land intrekken om meer kalverhouders te enthousiasmeren. "Onze doelstelling blijft hetzelfde. We willen zoveel mogelijk Nederlanders bekend laten worden met kalfsvlees. Kalverhouders zelf zijn de beste ambassadeurs om het vlees aan de man te brengen.”

Geïnteresseerde kalverhouders kunnen zich aanmelden via www.vleesvandekalverhouder.nl. Hier staat ook meer informatie over het kalfsvleesconcept.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer