Vanaf+3+mei+innovatieregeling+Gelderland+open
Nieuws

Vanaf 3 mei innovatieregeling Gelderland open

Gelderse kalverhouders die overstappen naar een duurzaam en vernieuwend stalsysteem kunnen daarvoor subsidie krijgen. De regeling is open tussen 3 mei en 12 juli 2021. Er is 10,6 miljoen euro beschikbaar.

Binnen een samenwerkingsverband moet minimaal één Gelderse kalverhouder deelnemen. Een voorwaarde is dat zij gaan meten wat het effect van het stalsysteem is op de uitstoot.

Zoals in alle veesectoren ontstaat er ook bij het houden van vleeskalveren ammoniak, fijnstof en broeikasgassen (zoals methaan). Stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de volksgezondheid en het milieu. Een slimme aanpassing van het stalsysteem kan veel uitstoot voorkomen. De maatregel is onderdeel van de Gelderse stikstofaanpak en moet de uitstoot op kwetsbare Natura 2000-gebieden omlaag brengen.

Landbouwgedeputeerde Peter Drenth: “We willen in Gelderland kunnen wonen, werken, leven en recreëren. Om dat te kunnen blijven doen moet de uitstoot en neerslag van stikstof omlaag. Daar werken we met alle sectoren hard aan." De innovatieregeling past volgens hem hierbij omdat de investeringen helpen om agrarische bedrijven op een duurzame manier te laten produceren.

Naast de innovatieregeling voor kalverhouders heeft Gelderland ook een stoppersregeling. Voor beide regelingen is in totaal 30 miljoen euro beschikbaar.

Ga voor meer informatie naar de website van de provincie Gelderland

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    18° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    17° / 9°
    30 %
Meer weer