VanDrie+neemt+Nederlandse+activiteiten+Van+Dam+over
Nieuws

VanDrie neemt Nederlandse activiteiten Van Dam over

VanDrie Group heeft een principeakkoord bereikt met A.J. van Dam Beheer bv over het volledig overnemen van de Nederlandse activiteiten in de kalversector.

Het is de tweede overname van VanDrie Group dit jaar op de Nederlandse markt. In maart nam het bedrijf Brons Voorthuizen over.

De overgenomen activiteiten omvatten de handel van jonge kalveren en starters en contractbedrijven. De familie Van Dam is het bedrijf begonnen in 1979 en realiseert een jaaromzet van 120 miljoen euro. Er werken veertien personen die ook na de overname werkzaam blijven bij het bedrijf.

De overname ligt ter goedkeuring voor aan de autoriteit Consument en Markt (ACM). VanDrie Group en Van Dam verwachten op korte termijn een goedkeuring van de autoriteit.

De bedrijfsactiviteiten buiten Nederland blijven door Van Dam zelfstandig voortgezet worden. Het betreft voornamelijk activiteiten in Duitsland. Van Dam nam in 2011 een deel van de contractstallen van VanDrie Group over na de overname van Alpuro door VanDrie Group. De Duitse kartelwaakhond besloot destijds dat de positie van VanDrie op de Duitse markt na de overname te dominant zou worden.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    18° / 9°
    10 %
  • Donderdag
    18° / 6°
    10 %
Meer weer