Ros%3Fkalfsvlees+stapje+omhoog%2C+blank+gelijk
Nieuws

Ros?kalfsvlees stapje omhoog, blank gelijk

Rosékalfsvlees zet nog een stapje omhoog, blank kalfsvlees blijft gelijk in prijs.

Al een paar weken konden slachterijen die blanke kalveren slachten niet het rendement maken vanwege lagere verkoopprijzen voor de luxe onderdelen van het kalf. Een bijstelling van de uitbetaling was vorige week het gevolg. Met de hoop op meer afzet in het Europese horecasegment, streven slachterijen de komende weken naar een handhaving van het huidige prijsniveau.

Bij de rosékalveren is het de combinatie van een laag aanbod slachtrijpe dieren en hoge prijzen van rundvlees die de dienst uitmaakt. Slachtrijpe oude rosés zijn er nagenoeg niet. Prijzen gaan daardoor komende week nog wat verder omhoog en lopen uiteen van 4,22 tot 4,28 euro per kg. Om de slachthaken vol te krijgen, brengen koppels in de vrije handel een paar cent meer op. Maar dit geld wordt niet betaald voor de grote volumes.

Het aanbod jong rosé is ook niet groot. Prijzen fluctueren tussen 4,27 en maximaal 4,32 euro per kg. Starters gaan 5 euro in prijs naar beneden en zitten op een niveau van 325 tot 330 euro per stuk.

De zuivelpoeders knallen door: weipoeder +4 en melkpoeder +11. Dit betekent dat de poeders ongeveer het dubbele kosten ten opzichte van 2018/2019. Voertarwe blijft in prijs gelijk op een niveau van 279 euro per ton.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    21° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    22° / 12°
    50 %
Meer weer