Omzet+ForFarmers+fors+onderuit
Nieuws

Omzet ForFarmers fors onderuit

Veevoerbedrijf ForFarmers heeft in 2022 bijna 7 procent minder voer verkocht (grondstoffen en mengvoer) in vergelijking met een jaar eerder.

De daling in afzetvolume over het jaar 2022 staat niet op zichzelf. In 2020 verkocht het Lochemse bedrijf 3,5 procent minder voor en over 2021 bleef de omzet nagenoeg gelijk. Het totale voervolume is daarmee in drie jaar tijd gedaald van 10 naar 9 miljoen ton.

De afzet van het mengvoervolume daalde zelfs met 8 procent naar 6,3 miljoen ton. Door hogere grondstofprijzen steeg de omzet wel met bijna een kwart tot 3,3 miljard euro. Over 2022 resteert er een nettowinst van 30 miljoen euro, een stijging van 3,4 procent.

Financieel directeur Roeland Tjebbes constateert dat de afzetvolumes vooral daalden in de varkenssector als gevolg van de krimp in deze sector: De stijging van de winst vindt hij een sterk staaltje werk. Immers de grondstof- en energieprijzen zijn vorige jaar sterk gestegen. Het financiële voordeel is volgens hem vooral te danken aan aangescherpte bedrijfsprocessen en een sterke bijdrage van de afzet in Duitsland en Polen.

De stijging van de omzet is volledig te wijten aan het conflict tussen Oekraïne en Rusland. Oekraïne is wereldwijd een belangrijke producent van grondstoffen voor veevoer. Door de Russische inval een jaar geleden, kwam de export daarvan nagenoeg stil te liggen en stegen de grondstofprijzen. Dankzij de inzet van alle medewerkers is het volgens Tjebbes toch gelukt om het voer tijdig bij de veehouders te krijgen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer