Netwerkbijeenkomst+als+opmaat+naar+masterclasses+melkveehouderij%2Dkalverhouderij
Nieuws

Netwerkbijeenkomst als opmaat naar masterclasses melkveehouderij-kalverhouderij

Agrivaknet organiseert in samenwerking met kennismakelaar Henriëtte Rozendaal een netwerkbijeenkomst voor erfbetreders in melkvee- en kalverhouderij. Het doel: sparren over hoe deze sectoren nog beter kunnen samenwerken. De organisatoren hopen dat de bijeenkomst de start is voor masterclasses melkveehouderij-kalverhouderij waarin vertegenwoordigers uit beide sectoren zich verdiepen in een nauwere samenwerking.

In de toekomst wordt de samenwerking tussen melkveehouderij en kalverhouderij steeds belangrijker. Erfbetreders hebben daarbij een belangrijke rol. Zij kunnen als vliegwiel fungeren om veranderingen op gang te brengen. Tijdens de netwerkbijeenkomst zullen verschillende sprekers ingaan op de houderij, voeding, verzorging van jonge kalveren gedurende de eerste levensweken en welke invloed deze start heeft op het vervolg van het kalverleven: op het melkveebedrijf of op het kalverbederijf. De sprekers zullen hun inleidingen onderbouwen met onderzoek- en praktijkresultaten.

MSD Animal Health zal ingaan op de effecten van een mogelijke ‘28-dagenregeling’ voor jonge kalveren. Tijdens deze presentatie zullen er praktische adviezen aan bod komen die bijdragen aan een hoge kalvergezondheid en hoge weerstand tegen ziekten. Dit gebeurt aan de hand van het ‘Bescherm, Behandel en Beheersplan’. Daarnaast zal Sandra Mostert, lactatiekundige en tevens melkveehoudster, een inkijk geven in haar werk en de verschillen en overeenkomsten tussen de humane levensstart en de start van pasgeboren kalveren.

Als afsluiter zal Denkavit de deelnemers meenemen in de verbinding tussen de melkvee- en kalverhouderij met Programmakalf. Eén keten waarin kennis en data gedeeld wordt, met als resultaat gezondere en sterkere kalveren in zowel de melkvee- als kalverhouderij. Hoe kunnen we samen het kalf nog beter tot waarde brengen?

Laat je inspireren en discussieer mee! Aanmelden kan via de website van Agrivaknet: https://agrivaknet.nl/bijeenkomsten/.
Voor vragen over aanmelden of opmerkingen: info@henrietterozendaal.nl.


Optioneel

10.15 uur: Ontvangst
10.30 uur: Rondleiding Denkavit

Programma

11.45 uur: Inloop
12.00 uur: Lunch
13.30 uur: Opening Noud Janssen (voorzitter Agrivaknet)
13.45 uur: MSD Animal Health
14.30 uur: Lactatiekundige en melkveehoudster
15.00 uur: Pauze
15.15 uur: Denkavit
16.00 uur: Borrel
17.00 uur: Einde netwerkbijeenkomst

Wanneer: Donderdag 16 maart 2023
Locatie: Denkfarm, Gruttoweg 7a, 3776 PZ, Stroe
Kosten: €60,- voor leden en €85,- voor niet-leden Agrivaknet
PE-punten:2
CPD-credits:3

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    21° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    22° / 12°
    50 %
Meer weer