Meer+kansen+voor+TVL%2Dsteun+in+eerste+kwartaal
Nieuws

Meer kansen voor TVL-steun in eerste kwartaal

Het kabinet gaat de coronasteunmaatregelen voor het eerste kwartaal verruimen. Er komt een forse hogere vergoeding voor het geleden omzetverlies van boeren en tuinders.

In de TVL-regeling (Tegemoetkoming Vaste Lasten) komt een extra opslag van 21 procent bovenop het vastelastenpercentage van 20 procent. Dat betekent dat het vastelastenpercentage op 41 procent komt. De bestaande steunmaatregelen sloten vanwege de specifieke kenmerken van land- en tuinbouwbedrijven niet altijd goed aan.

Ook zorgt het kabinet ervoor dat de maximale TVL-subsidie van 330.000 euro (400.000 euro bij meer dan 250 medewerkers) ook van toepassing zal zijn op land- en tuinbouwbedrijven. Het maximumbedrag was tot voorheen 90.000 euro. Hoewel bedrijven in de land- en tuinbouw, vanwege Europese regels niet meer steun dan 100.000 euro mogen ontvangen, gaat het kabinet het mogelijk maken dat ook de land- en tuinbouw een beroep kan doen op deze verruiming.

Bovendien wordt het subsidiepercentage verhoogd naar 85 procent. De staffel van 50 tot 70 procent wordt omgezet in een vast percentage van 85 procent. Dit betekent een fors hogere vergoeding, zeker als het omzetverlies net boven de drempel uitkomt.

De wijzigingen zijn een opsteker voor LTO Nederland die, samen met VNO-NCW en MKB Nederland, heeft gepleit voor deze aanpassingen. Sjaak van der Tak, voorzitter van LTO Nederland: “Het is goed dat er aandacht is voor het belang van de agrarische sector en dat er specifiek op boeren en tuinders gerichte aanpassingen zijn in de steunmaatregelen. Dat betekent fors hogere vergoedingen van het omzetverlies, ook al blijft de impact van de coronacrisis op veel boerengezinnen en de sector in zijn geheel erg zwaar."

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer