Mais+en+ccm+in+een+slurf
Nieuws

Mais en ccm in een slurf

Loonbedrijf Gebr. Jansen uit Vlagtwedde (Gr) legt in de grensregio met regelmaat maisslurven aan voor kalverhouders. Zowel in Nederland als in Duitsland.

Omdat de kalverbedrijven in de rgeio niet groot zijn, is het voeren van mais niet eenvoudig. Met onvoldoende voersnelheid gaat de mais broeien en verliest het zijn kwaliteit. Het leggen van slurven lost dit probleem op. Het loonbedrijf legt twee types slurven: van 1,5 meter en 2 meter doorsnede. In deze slurven kan respectievelijk 1,1 en 2,2 ton snijmais per strekkende meter, afhankelijk van het drogestofpercentage. Ccm heeft een hoger soortelijk gewicht. Hiervan kan 1,7 tot 2,7 ton per strekkende meter in de slurf.

Het apparaat dat de slurf legt, hangt achter de trekker. Met een verreiker kan de trechter van het apparaat gevuld worden. De totale capaciteit bij snijmais is 30 tot 40 ton per uur. Een Langzaam draaiende vijzel duwt de mais met een druk van 25 ton vast in de slurf. Erfverharding is de ideale plaats om de slurf te leggen maar een ondergrond van zand is ook mogelijk. De totale beschikbare ruimte is wel essentieel omdat vóór en achter de slurf 3 meter plastic nodig is voor het luchtdicht afwerken van de slurf. Er is dus een verlies aan ruimte per slurf van 6 meter.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer