Kalfsvlees+uit+de+automaat
Nieuws

Kalfsvlees uit de automaat

Anderhalf jaar geleden startte Annie van Dam uit Burgum (Fr) met de een boerderijwinkel. Dinsdag 8 december breidde ze haar activiteiten uit met een vleesautomaat waarin ze kalfsvlees verkoopt.

De vleesautomaat is een aanvulling op de bloemen-, kruiden- en groententuin. Onder de naam Zomerschuur organiseert ze workshops en kunnen belangstellenden terecht in de streekwinkel die iedere zaterdag geopend is.

Het vlees verkoopt ze onder de naam DamKalf. In de automaat heeft ze 55 vakken: 25 vriesvakken en dertig koelvakken. Ze worden gevuld met diepgevroren kalfsvlees, groenten en complete maaltijden. Liefhebbers kunnen daarbij kiezen uit gekoelde kant-en-klaar maaltijden die alleen opgewarmd hoeven te worden of diepgevroren maaltijden die nog bereid moeten worden.

Samenstellen en koken van de maaltijden doet Annie zelf. Elke maand maakt ze ook een speciaal menu. In december is dat het Elfstedenmenu. In alle gerechten is kalfsvlees verwerkt. Of er voldoende klandizie is voor haar ondernemerszin weet ze nog niet. "Dat moet de tijd uitwijzen." Ze vindt het in ieder geval ook een goede pr voor de kalverhouderij.

Burgemeester Eric ter Keurs van gemeente Tytsjerksteradiel had dinsdag 8 december de eer om als eerste een product uit de muur te trekken. (Foto: Geert Huisman)

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    24° / 14°
    30 %
  • Dinsdag
    25° / 14°
    70 %
  • Woensdag
    21° / 14°
    70 %
Meer weer