Landbouwminister+Ierland+overlegt+met+kalversector
Nieuws

Landbouwminister Ierland overlegt met kalversector

Landbouwminister Michael Creed uit Ierland was dinsdag 19 november in Nederland om de Ierse export van kalveren te bespreken.

Gezien de grote van de eigen melkveestapel, en ter voorkoming van lage rundvleesprijzen in Ierland, is export van jonge kalveren voor de Ierse veehouderij noodzakelijk. Daarnaast maakt de aanstaande Brexit de export naar het Verenigd Koninkrijk lastiger voor de Ieren. Voor het ministerie van landbouw en exportorganisatie Bord Bia was dit reden om Nederland te bezoeken, de grootste afnemer van jonge kalveren uit Ierland.

Omdat de Ierse veehouderij gebaat is bij export, stellen Ierse organisaties veel in het werk om de kwaliteit van de kalveren en de kwaliteit van het transport te waarborgen. Ook de kwestie van de transportafstand van Ierland naar Nederland werd besproken en de maatschappelijke druk die er heerst in Nederland over deze transporten. De Ierse delegatie liet weten het transport verder te willen verbeteren en ook de controle op de transporten naar een hoger niveau te brengen.

Landbouwminister Creed kijkt terug op een waardevol bezoek: “Uit onze dialoog met importeurs en kalfsvleesproducenten bleek dat Ierse geïmporteerde kalveren van hoge kwaliteit zijn en worden gewaardeerd. Een dialoog als deze is voor ons van cruciaal belang om onze boodschap te versterken in termen van de hoogste normen op het gebied van dierenwelzijn bij transport.”

Na het overleg bezocht de delegatie een kalverbedrijf van de firma Klaremelk.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    18° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    17° / 9°
    30 %
Meer weer