Kalden+nieuwe+voorzitter+Landbouwakkoord
Nieuws

Kalden nieuwe voorzitter Landbouwakkoord

Chris Kalden - voormalig directeur Staatsbosbeheer en voormalig secretaris-generaal op het ministerie van landbouw - is de nieuwe voorzitter van het Landbouwakkoord.

Dat laat landbouwminister Piet Adema weten. Kalden volgt Wouter de Jong op die begin maart zijn functie om medische redenen heeft neergelegd. Hij is de huidige voorzitter van de sectortafel Pluimvee voor het Landbouwakkoord.

Kalden was van 2007 tot 2013 directeur van Staatsbosbeheer. Daarvoor was hij vanaf 2002 secretaris-generaal van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Binnen het ministerie heeft hij verschillende functies vervuld, waaronder die directeur Organisatie en Informatie, directeur Dienst Landelijk Gebied en directeur-generaal.

Volgens Adema heeft Kalden brede ervaring op het gebied van landbouw, landelijk gebied en natuur. Na de eerste volgende bijeenkomst van de 'hoofdtafel' van het Landbouwakkoord, zal Kalden officieeel de rol van De Jong overnemen. Adema wil eind april het Landbouwakkoord presenteren. Tot nu toe lijken de partijen nog niet op één lijn te zitten.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer