Gr%3Fne+Woche+belangrijk+voor+afzet+kalfsvlees+in+Duitsland
Nieuws

Gr?ne Woche belangrijk voor afzet kalfsvlees in Duitsland

Na een pauze van twee jaar staat VanDrie Group weer prominent op 's werelds grootste landbouwbeurs de Grüne Woche in Berlijn. Duitsland is een belangrijke afnemer: 22 procent van het kalfsvlees van de VanDrie Group wordt hier afgezet.

De Duitse consument stelt hoge eisen aan zijn voeding en vraagt om producten die geproduceerd worden met respect voor mens, dier en milieu. Kalfsvlees van de VanDrie Group is een passend product bij deze consumenteis, aldus de kalverintegratie uit Mijdrecht.

Bij de aftrap van de International Grüne Woche op vrijdag 20 januari heeft VanDrie Group de Nederlandse minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) verwelkomd op de stand. Daarbij is informatie gedeeld over het maatschappelijk beleid dat wordt gevoerd door de VanDrie Group. De Duitse landbouwminister Cem Özdemir werd getrakteerd op een clubsandwich van kalfsvlees.

Gedurende de beurs – die duurt tot en met zondag 29 januari – geeft chefkok Edgahr Buhrs workshops waarin hij uitlegt wat kalfsvlees is, waar het vandaan komt en hoe je het kan bereiden. Daarbij staat het volledige gebruik, van kop tot staart, in de keuken centraal. Iedere workshop wordt afgesloten met een hapje kalfsvlees dat tijdens de workshop is gemaakt zodat de gasten kunnen proeven hoe veelzijdig kalfsvlees is.

Na een afgezegde beurs en een digitale beurs vanwege de coronapandemie, wordt de 87ste editie van de Grüne Woche als vanouds bezocht. Er zijn 1.400 exposanten uit zestig landen en er worden meer dan driehonderdduizend bezoekers verwacht.

Foto: vlnr Marijke Everts, Christianne van der Wal, Edgar Buhrs, Patricia van Krieken en Jaimy van de Veen

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer