Fatale+brand+in+kalverstal+Coevorden
Nieuws

Fatale brand in kalverstal Coevorden

Aan de Ballast in Coevorden is donderdagochtend een stal met 350 kalveren in brand gevlogen.

De brand brak uit iets vóór half elf. De brandweer schaalde direct op naar een middelgrote brand. Posten uit Zwinderen, Coevorden en De Krim rukten uit om de brand te bestrijden. Veel kalveren zijn zodanig gewond geraakt dat ze geëuthanaseerd moeten worden. Naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek gedaan.

De burgemeester van Coevorden spreekt van een enorme slag voor de familie en bewondering voor de vrijwilligers van de brandweer die ondersteunen bij het uit hun lijden verlossen van de verbrande dieren.

Fije Visscher, kalverhouder en voorzitter van de LTO-afdeling Gelderse Vallei constateerde begin deze week dat de stalbranden een keer moeten stoppen. Hij deed zijn uitspraken in een regionale krant na de brand, afgelopen weekend, op een pluimveebedrijf in Barneveld.

Volgens Visscher is een brand dramatisch voor de dieren en voor de ondernemer. Hij pleit voor een onderzoek naar de relatie tussen vraatschade van ongedierte en stalbranden. Sinds drie jaar is het niet meer mogelijk muizen en ratten buiten de stal te bestrijden, waardoor ze vaker in de stal komen en vraatschade kunnen aanrichten, bijvoorbeeld aan elektriciteitskabels waardoor brand kan ontstaan.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer