Eveal%3A+nieuwe+opleiding+voor+kalverhouders
Nieuws

Eveal: nieuwe opleiding voor kalverhouders

Eveal is een nieuwe opleiding met als doel de kennis van kalverhouders te vergroten op het gebied van kalvergezondheid.

Eveal bestaat uit een online cursus (e-learning) en uit bijeenkomsten/trainingen. Met de opgedane kennis leren kalverhouders heldere analyses te maken zodat ze sneller de juiste beslissing kunnen nemen op het gebied van kalvergezondheid.

Kalverhouders kunnen de online cursus in hun eigen tijd en tempo volgen op www.eveal.nu. Er komen acht hoofdstukken (modules) beschikbaar. Het eerste hoofdstuk met als thema ‘het gezonde kalf’ is klaar. Elk hoofdstuk kost 50 euro die via de website betaald dient te worden. Voor dit bedrag kunnen kalverhouders ook naar de regionale bijeenkomsten/trainingen. De bedoeling is om deze bijeenkomsten te organiseren samen met verschillende dierenartsenpraktijken.

Op 15 november is in Ede (Gld) de eerste gratis toegankelijke aftrapbijeenkomst en op 21 november wordt dezelfde bijeenkomst gehouden in Oirschot (Nbr). Beide starten om 19.30 uur. Naast uitleg over de nieuwe opleiding is dierenarts Jan Hulsen uitgenodigd. Hulsen is bekend van 'Koesignalen' en zal laten zien wat kalverhouders en dierenartsen kunnen waarnemen aan kalveren en hoe deze signalen geïnterpreteerd kunnen worden.

Inschrijven voor de bijeenkomsten in Ede (Pathé) en Oirschot (’t Zand) kan door een mail te sturen naar deelname@eveal.nu. Vermeld daarbij de locatie waarnaar u komt en de namen van de personen die met u meekomen.

Eveal kan gebruikt worden onafhankelijk van het type bedrijf, voerleverancier, integratie of dierenartsenpraktijk. Het project Eveal is ontstaan uit een samenwerking tussen LTO Nederland, Universiteit Utrecht en DAP Thewi.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    19° / 6°
    10 %
  • Vrijdag
    21° / 8°
    10 %
  • Zaterdag
    22° / 10°
    10 %
Meer weer