Enthousiaste+reacties+in+regio+Oost
Nieuws

Enthousiaste reacties in regio Oost

Met veertig aanwezige kalverhouders zijn donderdagavond de huiskamergesprekken van VVK over de toekomst van de kalverhouderij afgesloten.

De bijeenkomst vond plaats in Vriezeveen (regio Oost). Naast veel enthousiaste reacties op het initiatief om kalverhouders te betrekken bij het maken van een toekomstplan, waren er ook veel zorgen juist over die toekomst.

Vooral de onzekerheid over het doen van investeringen, speelt ondernemers parten. "Ik ben bezig met het bouwen van een stal met een luchtwasser, maar doe ik daar goed aan?", was een reactie. Een ander vroeg zich af of het investeren in welzijnsvloeren wel een goede keuze is: "Het kost veel geld en draagt niet bij aan een economisch rendement. Kan ik nog wel in emissiereductie investeren als ik welzijnsvloeren aanschaf?"

Evenals tijdens de andere vijf regionale bijeenkomsten die VVK deze week gehouden heeft, discussieerden de kalverhouders in groepjes over vijf vragen, waaronder: waar schuurt het in de sector en wat is nodig voor een goede toekomst van de kalverhouderij. VVK gaat komende weken de antwoorden van de deelnemende kalverhouders trechteren en samen met Stimuland inhoud geven aan het plan, dat vervolgens met ketenpartijen wordt besproken.

Totaal hebben ruim 160 kalverhouders deelgenomen aan de bijeenkomsten.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    60 %
Meer weer