E%2Dlearning+kalverhouderij+gereed%2C+meld+je+nu+aan%21
Nieuws

E-learning kalverhouderij gereed, meld je nu aan!

De e-learning kalverhouderij - die ontwikkeld is door VVK en Aeres - is klaar. Kalverhouders kunnen zich inschrijven. VVK-leden betalen 125 euro voor de complete cursus, niet-leden 250 euro.

De e-learning Kalverhouderij is een digitale leermodule waarin alle facetten van de kalverhouderij aan bod komen (zie kader). Waar de e-learning Eveal zich richt op de gezondheid van het kalf is de e-learning Kalverhouderij een complete opleidingscursus die gezien kan worden als basiskennis voor iedereen werkzaam in de kalverhouderij en voor studenten op mbo en hbo-niveau die de cursus kalverhouderij volgen. De e-learning is tot stand gekomen door financiële bijdragen van VVK, Aeres en sponsoren. Er zijn elf hoofdstukken en de e-learning bevat twee opleidingsniveaus: een algemeen niveau en expertniveau.

Ondanks dat praktiserende kalverhouders al veel van het houden van kalveren weten, vindt kennismakelaar Henriëtte Rozendaal het belangrijk om een leven lang te blijven leren: “De e-learning bevat voor iedereen wat nieuws, zelfs voor de meest ervaren kalverhouders.” Rozendaal noemt het hoofdstuk klimaat. Hier worden normen genoemd voor het ventileren van stallen. “In de praktijk worden er veel verschillende schema’s gehanteerd. Samen met experts hebben we normen geformuleerd. Dat is nieuwe kennis en is via de e-learning inzichtelijk.

Rozendaal heeft de afgelopen jaren lesgegeven op Aeres Barneveld en is nu kennismakelaar. Tijdens haar docentschap zijn de afgeronde hoofdstukken van de e-learning in wording getest door studenten van Aeres. De reacties waren zeer positief. Er wordt gebruik gemaakt van teksten, video, animaties en foto’s. Door de afwisseling blijft de lesstof interessant, stelt ze: “Je krijgt de informatie op verschillende manieren tot je. De vragen die tussendoor gesteld worden, zijn een hulpmiddel om te kijken of je de informatie hebt begrepen.”

Kalverhouders die de e-learning willen volgen kunnen zich aanmelden via info@dekalverhouder.nl. Aanmeldingen worden tot en met januari 2023 verzameld. In februari 2023 krijgen de deelnemers een eigen inlog die één jaar geldig blijft. VVK-leden betalen 125 euro exclusief BTW voor de e-learning, niet-leden betalen 250 euro exclusief BTW.


Hoofdstukken van e-learning

- Introductie in de kalverhouderij
- Start op het melkveebedrijf
- Transport en verzamelplaats
- Voeding
- Stalklimaat
- Huisvesting
- Gezondheid
- Economie
- Mest en milieu
- Slachterij
- Hygiëne

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    20° / 12°
    45 %
  • Dinsdag
    24° / 11°
    20 %
  • Woensdag
    20° / 15°
    100 %
Meer weer