Denkavit+legt+meer+nadruk+op+dierenwelzijn
Nieuws

Denkavit legt meer nadruk op dierenwelzijn

Met een ‘welfare officer’ en een wereldwijd duurzaamheidsprogramma, waarbij dierenwelzijn een van de kernwaarden is, wil Denkavit de omgang met dieren binnen het bedrijf verbeteren.

Dat schrijft de integratie naar aanleiding van een open brief van Dier&Recht. Dierenwelzijnsorganisatie L214 maakte in februari 2022 undercoverbeelden van dierenleed op de onderzoekslocatie van Denkavit in Frankrijk.

Dier&Recht vroeg zich eind vorige week in een open brief af wat Denkavit in de tussentijd heeft gedaan om het dierenwelzijn te verbeteren. Via een statement op haar eigen website laat Denkavit weten dat het bezig is een Welfare Officer in dienst te nemen. Deze persoon krijgt de verantwoordelijkheid om het dierenwelzijn binnen de organisatie te bevorderen.

Daarnaast is het bedrijf een wereldwijd duurzaamheidsprogramma gestart. Hierbij is het thema dierenwelzijn een van de vier kernwaarden. Bovendien zijn de interne regels over ‘hoe om te gaan met dieren’ kritisch bekeken en aangescherpt en is de controle hierop geïntensiveerd. Tot slot is ook aannamebeleid voor medewerkers die met dieren werken verscherpt.

Door de maatregelen krijgt dierenwelzijn een steeds prominentere plaats binnen de organisatie, stelt Denkavit. De Franse overheidsorganisatie DDPP heeft inmiddels meerdere controles uitgevoerd op de Franse onderzoekslocatie. Denkavit geeft daarbij aan dat het op alle mogelijke manieren samenwerkt met deze organisatie om zo het dierenwelzijn te verbeteren.

Het bedrijf uit Voorthuizen laat weten dat hetgeen is gebeurd helaas niet ongedaan gemaakt kan worden: “Wij kunnen alleen nog alerter zijn naar de toekomst. En dat zullen wij ook zeker doen.”

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer