Blanke+kalveren+duurder%2C+ros%3F+gelijk
Nieuws

Blanke kalveren duurder, ros? gelijk

Blanke kalveren stijgen in prijs terwijl de rosékalveren een pas op de plaats maken.

Slachterijen weten het aanbod blanke kalveren goed af te stemmen op de vraag waardoor de markt niet overvoerd wordt. Dit betekent dat de prijs wederom omhoog kan. Deze week met 5 tot 10 cent . Met 4,40 euro per kg ligt de notering 40 cent hoger dan in de jaren vóór corona. Een mooi resultaat maar gezien de hoge kosten van nuka en voer ook een prijs die hard nodig is. De komende weken willen slachterijen de prijzen verder blijven verhogen.

De jonge rosés doen nog niet mee in de verhoging ondanks de hogere prijzen voor blank. Prijzen schommelen komende week tussen de 3,70 en 3,75. Inkopers zijn de laatste dagen van de week wel zeer actief geweest met het inkopen. Het ziet er naar uit dat de week daarop er hogere prijzen betaald gaan worden richting de 3,80.

Ook de notering van oud rosé blijft gelijk. Ondanks de sluiting van Gosschalk zijn er goede volumes geslacht. Zolang Gosschalk dicht blijft zal het huidige prijsniveau gehandhaafd worden. Op het moment dat de slachterij open gaat, ligt ook voor dit segment een prijsverhoging in het verschiet. Starters zijn wederom duurder geworden. Prijzen liggen tussen de 315 en 320 euro per stuk.

De jonge kalveren zijn deze week niet in prijs gedaald. De categorie 50+ zit op een niveau vanaf 175 euro per stuk. De categorie 43-47 kost 140 tot 145 euro per stuk. Wel is er een goede verwachting dat de prijs volgende week naar beneden gaat. Het aanbod neemt toe en dat betekent dat inkopers de prijzen kunnen drukken.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer