Blank+omhoog%2C+ros%3F+gelijk
Nieuws

Blank omhoog, ros? gelijk

Waar de blanke kalveren duurder verkocht worden, blijven de rosés op het huidige niveau.

Het aanbod van koppels blanke kalveren is niet groot waardoor de prijs van blank kalfsvlees met 5 cent omhoog gaat naar een niveau van 5,80 euro per kg. Een verdere verhoging zal vooral afhangen van een toename van de vraag. Hoewel de vakanties in Zuid-Europa op hun einde lopen - en er dus meer vraag naar kalfsvlees zou kunnen komen - is het warme weer vooralsnog spelbreker.

Bij de rosés is de markt in balans. Er is voldoende aanbod van rosés om de huidige bestellingen in te vullen. Ook hier zal de vraag moeten toenemen om meer geld te kunnen vragen voor jong en oud.

Daarnaast speelt het sentiment op de markt van rundvlees de rosés parten. Door een licht dalende prijs - in dit geval in Duitsland - neemt het aanbod runderen in de Nederlandse slachterijen toe. Er is hierdoor minder vraag naar rosés. De verwachting is dat de prijs de komende weken op dit niveau gehandhaafd blijft.

Starters (met name die voor jong rosé) zitten op een prijs van 390 euro per stuk. Voor oud rosé zijn er ook goedkopere koppels beschikbaar.

De jonge kalveren zijn deze week enkele euro's per stuk goedkoper geworden. Prijzen voor de categorie 50+ liggen op een niveau vanaf 178 euro per stuk. De categorie 43-47 zit gemiddeld op een prijs van 142 euro per stuk.

Na een periode van dalingen zitten de zuivelpoeders weer in de lift: weipoeder +1 en melkpoeder +7 euro per 100 kg. Voertarwe is deze week gelijk gebleven in prijs.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer