Bijna+iedereen+heeft+basisbetaling+ontvangen
Nieuws

Bijna iedereen heeft basisbetaling ontvangen

Op 31 december 2019 was 96,3 procent van de aanvragen voor betalingsrechten afgehandeld, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dat is ruim 4 procent meer dan 2018.

In 2019 zijn 44.831 aanvragen gedaan voor uitbetaling van betalingsrechten. 99,1 procent heeft al te horen gekregen of hun aanvraag is gehonoreerd dan wel is afgewezen.

De aanvragen van diegenen die nog geen beslissing hebben ontvangen of alleen een eerste betaling hebben gekregen, zijn nog in behandeling. de vertraging komt met name door controles die nog niet zijn afgerond, bijvoorbeeld een vergroeningscontrole of een controle ter plaatse. Uiterlijk 30 juni 2020 krijgen boeren een beslissing.

De vergroeningsbetaling en de extra betaling jonge landbouwers worden zoveel mogelijk samen met de basisbetaling uitbetaald. Dit kan alleen als alle controles zijn gedaan en de tarieven bekend zijn. Boeren die alleen de basisbetaling hebben ontvangen, kunnen vanaf februari 2020 de definitieve beslissing verwachten.

RVO is op 1 december 2019 gestart met de uitbetaling. Er is tot nu toe 635,4 miljoen euro overgemaakt aan basisbetaling, vergroening en de extra betaling voor jonge landbouwers.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    19° / 8°
    40 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 8°
    10 %
Meer weer