Nieuwe+emissiearme+systemen+allemaal+doormeten
Nieuws

Nieuwe emissiearme systemen allemaal doormeten

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bereidt een wijziging voor van de Regeling ammoniak en veehouderij (Rav). Na de beoogde wijziging zullen alle fabrikanten en leveranciers van nieuwe huisvestingssystemen in de meeste gevallen verplicht zijn deze te laten meten.

Fabrikanten, leveranciers en veehouders kunnen via een internetconsultatie aangeven wat ze vinden van dit voornemen. Reageren kan tot 29 januari 2020 via deze website. Er kan op alle onderdelen van het voorstel voor wijziging gereageerd worden.

Aanleiding voor de beoogde wijziging is de wens van de Tweede Kamer en fabrikanten van huisvestingssystemen dat nieuwe systemen anders moeten worden beoordeeld. Nu kunnen fabrikanten met vergelijkbare systemen aanhaken bij het onderzoek dat een andere fabrikant heeft gedaan. Dit stagneert de innovatie omdat de initiële ontwikkelaar van een bepaald systeem kosten maakt voor het ontwikkelen en meten van een systeem en anderen hier vervolgens bij aansluiten met een soortgelijk systeem. De bereidheid om een nieuw systeem te ontwikkelen neemt hierdoor af.

De voorgestelde wijziging heeft geen gevolgen voor bestaande huisvestingssystemen op de RAV-bijlage die al een definitieve emissiefactor hebben. Wel heeft het gevolgen voor systemen waarvoor na de wijziging van de Rav een definitieve emissiefactor wordt vastgesteld.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer