Starters+en+nuka%27s+duurder
Nieuws

Starters en nuka's duurder

De prijzen van blank en rosékalfsvlees laten kleine verschuivingen zien ten opzichte van vorige week. Starters en nuka's zijn wel flink duurder geworden.

De vraag naar blank kalfsvlees neemt af. Slachterijen stemmen daarom het aantal te slachten koppels zo nauwkeurig mogelijk af op de vraag. Zo houden ze de prijs zo hoog mogelijk. Deze week worden koppels uitbetaald op een niveau tussen de 5,75 en 5,80 euro per kg. Dat is een fractie minder dan vorige week.

Oud rosé fractie duurder
De jonge rosés worden komende week ingekocht voor dezelfde prijs als deze week (gemiddeld 4,85 euro per kg). De oude rosés zijn een fractie duurder. Gemiddeld wordt er voor oud komende week betaald tussen 4,80 en 4,88 euro per kg. Dit betekent dat de onderkant van de prijsrange hoger ligt dan vorige week. Reden is dat de prop slachtrijpe oude rosésn afneemt nu bijna alle doorgeschoven koppels jong rosé geslacht zijn.

Aanbod laag
Starters zijn deze week duurder geworden. Het aanbod is laag omdat er de laatste maanden minder starters zijn opgezet. Om toch kalveren in de stal te krijgen, betalen rosékalverhouders meer. Prijzen liggen tussen de 340 en 350 euro per stuk. Ook de jonge kalveren zijn in prijs toegenomen, gemiddeld met 10 euro per stuk.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer