Jongerendag%3A+samen+werken+aan+hogere+kwaliteit+kalf
Nieuws

Jongerendag: samen werken aan hogere kwaliteit kalf

Onder het motto ‘Presteren doe je niet alleen!’ organiseren de kennismakelaars Lianne van Uhm en Henriëtte Rozendaal op 19 april 2024 een landelijk jongerendag. Het doel: een duurzame en maatschappelijk gewaardeerde toekomst voor beide sectoren.

Op kalverbedrijven spelen de antibioticaregels een grote rol. Het huidige antibioticagebruik kan verder terug, mits kalverhouders en melkveehouders meer samenwerken en kennis uitwisselen. Voor melkveehouders komen er nieuwe regels voor het langer aanhouden van kalveren op hun bedrijf. Beide items vragen om intensievere afspraken met elkaar zodat de overgang van het kalf van melkveehouderij naar kalverhouderij zo soepel mogelijk verloopt.

Hart van Holland
De dag wordt gehouden in Hart van Holland in Nijkerk en is bedoeld voor jongeren tussen de 18 en 35 jaar die (nu of in de toekomst) werkzaam zijn in de melkveehouderij, collecterende handel of kalverhouderij. Met inspirerende sprekers en inhoudelijke workshops leren deelnemers hoe ze de onderlinge samenwerking kunnen verbeteren. Als afsluiter neemt Maarten van der Weijden de deelnemers mee in zijn weg naar olympisch goud en alles wat hij daarna bereikt heeft.

Programma
Het programma duurt van 10.00 tot 16.00 uur en is inclusief lunch en borrel. Deelname is gratis. Ben je jong van geest, maar iets ouder dan 35 jaar? Ook dan ben je welkom. Meld je aan via www.hetkalfcentraal.nl. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage vanuit Colland Arbeidsmarkt (LTO), ZuivelNL, Vereniging van Kalverhouders (VVK), Stichting Brancheorganisatie Kalversector (SBK), Centrum Voor Innovatief Vakmanschap en het Sta Op Fonds.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer