Vion+halveert+locaties+in+Duitsland
Nieuws

Vion halveert locaties in Duitsland

Vleesproducent Vion herstructureert zijn activiteiten in de Duitse markt. Drie locaties worden verkocht en één wordt gesloten. Van de negen productielocaties blijven er maar vijf over.

De uitbraak van Afrikaanse varkenspest heeft de exportmogelijkheden van Duitse vleesbedrijven aanzienlijk vermindert. Hierdoor kampt met name de varkensmarkt met een overcapaciteit en lage prijzen. Als reactie hierop krimpt de sector en de industrie en verschuift de afzet naar de binnenlandse markt. Ook de Duitse rundvleessector heeft te maken met een jaarlijkse productiedaling. Samen met politieke en regelgevende uitdagingen, inflatie en veranderend consumentengedrag heeft Vion besloten tot een herstructuring van de Duitse activiteiten.

Daarom ondergaat met name de varkenssector momenteel een strategische herstructurering om de overcapaciteit aan te pakken in het hele land, maar vooral in Noord-Duitsland. Deze herstructurering vindt plaats in een afzetmarkt die wordt gekenmerkt door een sterke nadruk op betaalbare prijzen, terwijl de sector streeft naar meer duurzame methoden, waarvoor hogere prijzen vereist zijn.  Al deze ontwikkelingen hebben geleid tot de aanpassing van onze strategie en de huidige reeks maatregelen in Duitsland.

Vion verkoopt de runderslachterij en voorverpakkingsfaciliteit in Altenburg en de hamspecialist Ahlener Fleischhandel aan Tönnies Group. Daarnaast is Vion van plan de varkensslachterij in Perleberg te verkopen aan Uhlen GmbH. De overeenkomsten hiervoor zijn getekend en zullen naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 worden afgerond. Met deze verkoop gaan ook ongeveer zevenhonderd medewerkers naar de kopende partijen.

In lijn met de geplande inkrimping wil Vion ook de varkensslachterij in Emstek verkopen. Maar hiervoor heeft zich nog geen koper gemeld met een acceptabele bieding. Daarom is Vion van plan deze locatie uiterlijk eind maart 2024 te sluiten. De voorgenomen sluiting zal gevolgen hebben voor ongeveer 750 medewerkers. Vion zal met de ondernemingsraad in overleg treden over een sociaal plan voor de betrokken medewerkers.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    19° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    19° / 13°
    70 %
  • Zaterdag
    18° / 13°
    40 %
Meer weer