LTO%2Dvakgroep+Kalverhouderij+zoekt+nieuwe+voorzitter
Nieuws

LTO-vakgroep Kalverhouderij zoekt nieuwe voorzitter

De LTO-vakgroep Kalverhouderij is op zoek naar een nieuwe voorzitter die per 1 januari 2024 aan kan treden. Op die dag loopt de termijn van huidig voorzitter Wim Thus af.

De nieuwe vakgroepvoorzitter vertegenwoordigt de vakgroep en behartigt de belangen van de leden kalverhouders bij overleggen met ministeries, politieke partijen en andere (keten)organisaties. Hij geldt tevens als boegbeeld van de kalversector.

De bestuurder die LTO zoekt, moet zeer goed in staat zijn om samen te werken met andere partijen en over de nodige bestuurlijke ervaring beschikken. Ook een brede blik op politieke en maatschappelijke ontwikkelingen is gewenst. Daarnaast moet de voorzitter beschikken over een goed bestuurlijk gevoel, goede communicatieve vaardigheden en een vermogen om problemen op te lossen.

Vanuit het verleden is de LTO-voorzitter niet altijd een praktiserend kalverhouder. Kennis van de agrarische sector en affiniteit met de kalverhouderij zijn echter een pre.

Thus (voormalig afdelingsdirecteur bij Rabobank) is sinds eind 2014 voorzitter van de vakgroep. Hij volgende destijds Ger Koopmans (voormalig-Tweede Kamerlid) op die anderhalf jaar de vakgroep heeft geleid.

Het volledig functieprofiel is hier te vinden. Geïnteresseerde kandidaten kunnen tot 16 oktober reageren door een e-mail met CV te sturen naar Gineke van Don, directiesecretaris van LTO (gvdon@lto.nl). Voor nadere informatie over de inhoud kan contact worden opgenomen met vicevoorzitter Kees van Herk, vicevoorzitter van de vakgroep (vanherk@kpnmail.nl en 06 26 54 8056).

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    23° / 12°
    30 %
  • Woensdag
    19° / 15°
    90 %
  • Donderdag
    20° / 13°
    50 %
Meer weer