Met+stabiel+hoge+prijzen+de+zomer+in
Nieuws

Met stabiel hoge prijzen de zomer in

Een kalfsvleesprijs (blank) van 4 euro in de zomer, is laatste zeven jaar de norm. In 2022 is echter alles anders. Het lijkt er op dat het blank kalfsvlees met een prijs van 5,70 euro de zomer door gaat. Ook rosé blijft op een hoog niveau.

Gezien de kostprijs van het vlees is 5,70 euro voor blank kalfsvlees noodzakelijk, maar dat het in de verkoop waargemaakt kan worden doet deugd. Slachtingen zijn goed afgestemd op de vraag waardoor naar alle waarschijnlijkheid een verdere daling achterwege blijft.

Ook bij de rosékalveren is stabiliteit troef. Jong rosé zit op een niveau van 5,00 tot 5,05 euro per kg. Oud rosé op 4,85 tot 4,90 euro per kg. De ondertoon in de afzetmarkt is positief (er zijn weinig jonge rosés) zodat ook hier geen zomerse dalingen worden verwacht.

Starters worden wel duurder. Een beperkt aanbod en de hoge nukaprijzen van de starters die de komende acht weken op de markt gaan komen, zullen deze categorie verder in prijs laten stijgen.

De jonge kalveren zijn goedkoper geworden. De categorie 50+ is met gemiddeld 18 euro gedaald naar een niveau rondom de 200 euro per stuk. Lichtere kalveren 43-47 kg zitten op een niveau van 160 tot 165 euro per stuk. Komende week zullen de jonge kalveren nogmaals fors dalen.

Goedkopere kalveren is gunstig voor de kostprijs. Die wordt daarbij verder geholpen door dalende voerprijzen. Zuivelpoeders duikelen naar beneden: weipoeder -12 en melkpoeder -10 euro per 100 kg . Voertarwe is deze week met 2 euro per ton gedaald.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 13°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    60 %
Meer weer