Cameratoezicht+slachthuizen+genomineerd+voor+innovatieprijs
Nieuws

Cameratoezicht slachthuizen genomineerd voor innovatieprijs

De pilot cameratoezicht in slachthuizen is één van de vijf genomineerden voor de 'Innovatieprijs Toezicht 2022'.

Een vakjury maakt op 16 juni 2022 de winnaar bekend tijdens het Toezichtfestival. Ook is er een publieksprijs. De tweejaarlijkse innovatieprijs wordt georganiseerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV), de Inspectieraad en beroepsvereniging Vide.

Aan de pilot cameratoezicht doen de negentig grootste pluimvee- en roodvleesslachterijen op vrijwillige basis mee. Bij de video-opnames komen looproutes, bedwelming en ook de slacht in beeld. Arno Verburg, projectleider bij de NVWA: 'De camerabeelden helpen om onregelmatigheden in beeld te krijgen. En het slachthuis dan aan te sporen het beter te doen: waar nodig door een stevig gesprek, een waarschuwing of een boete.'

Cameratoezicht in slachthuizen werkt als een extra paar ogen naast het fysieke en risicogerichte toezicht. Zo zijn beelden terug te kijken, bijvoorbeeld 's morgens vroeg van het lossen van dieren, als een inspecteur nog niet aanwezig is. Het merendeel (86%) van de NVWA-toezichthouders vindt cameratoezicht waardevol, blijkt uit een peiling. De kans dat een onregelmatigheid opgemerkt wordt is met camera-inspectie tot 75 keer) hoger dan bij een inspectie die een dierenarts fysiek uitvoert.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    22° / 13°
    80 %
  • Vrijdag
    18° / 13°
    75 %
  • Zaterdag
    20° / 13°
    50 %
Meer weer