Stikstofprotest%3A+30+mei%2C+koe+uit+wei
Nieuws

Stikstofprotest: 30 mei, koe uit wei

LTO Nederland en Team Agro NL slaan de handen ineen om de overheid te confronteren met de gevolgen van het stikstofbeleid. Met de actie #30MeiKoeUitDeWei laten ze zien wat de impact is als koeien niet meer in de wei staan.

Door de vele rechtszaken dreigen koeien niet meer zonder extra vergunning de wei in te mogen. Op 30 mei 2022 is het drie jaar en een dag na de stikstofuitspraak van de Raad van State. 30 mei is volgens beide organisaties dit jaar ook een (maandag na het Hemelvaartsweekend) waarin Nederlanders traditiegetrouw het platteland in trekken en van koeien in de wei kunnen genieten.

LTO Nederland en Team Agro NL vinden weidegang een mooie toevoeging voor burgers die van het landschap kunnen genieten en voor boeren om met een weidegangtoeslag extra inkomsten te behalen. De dreiging dat weidegang gekoppeld wordt aan de aanvraag van een extra vergunning is voor boeren onacceptabel. "Het is absurd en praktisch onuitvoerbaar. Bovendien zijn er al genoeg andere hoofdpijndossiers", aldus de partijen.

Met deze actie hopen ze te laten zien wat Nederland verliest als het stikstofbeleid de koe uit de wei jaagt. Iedere boer die weidt, kan meedoen door de koeien op maandag 30 mei binnen te houden en op sociale media foto’s te plaatsen van weides met én zonder koeien onder vermelding van de hashtag #30MeiKoeUitDeWei.

LTO Nederland en Team Agro NL verzamelen de foto’s om ze aan te bieden aan de LNV ministers Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) en Henk Staghouwer (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en de Tweede Kamer.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    21° / 11°
    20 %
  • Maandag
    20° / 11°
    45 %
  • Dinsdag
    23° / 11°
    20 %
Meer weer