Erepenning+voor+Henny+Swinkels
Nieuws

Erepenning voor Henny Swinkels

Henny Swinkels heeft op 7 april 2022 op de jaarvergadering van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) een erepenning ontvangen voor zijn inspanningen voor de Nederlandse kalfs- en roodvleessector.

De COV heeft de erepenning in het leven geroepen voor personen die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse vleessector.

De penning is ook vernoemd naar Swinkels. COV-voorzitter Laurens Hoedemaker bedankte hem voor de vele jaren van bestuurlijke taken en verantwoordelijkheden voor de Nederlandse vleessector, die hij gedurende zijn loopbaan op zich heeft genomen.

Met name bij VanDrie Group heeft Swinkels in binnen- en buitenland het Nederlands kalfsvlees op de kaart gezet. Zijn ambassadeurschap heeft een positieve impact gehad op de positie van de hele Nederlandse kalfsvlees- en roodvleessector.

Ook heeft Swinkels volgens Hoedemakers bijgedragen aan de professionalisering van de COV en uitbreiding van het ledenbestand. "De erepenning is een blijk van grote waardering, waarmee de COV de bestuurlijke nalatenschap van Henny Swinkels in de vereniging levend wil houden."

Swinkels begon zijn carrière in 1974 bij melkpoederfabrikant Sloten. In 1993 trad hij toe tot de directie van VanDrie Group. Op dit moment vervult hij verschillende adviesfuncties in de (internationale) vleessector en op het gebied van groene energie.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    19° / 15°
    60 %
  • Donderdag
    20° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    20° / 11°
    60 %
Meer weer