Nog+geen+einde+aan+prijsstijging
Nieuws

Nog geen einde aan prijsstijging

Wederom zijn de prijzen van kalfsvlees gestegen: zowel blank als jong en oud rosé laten nog een plusje zien. Het huidige niveau - hoe fragiel ook - blijft de komende weken gehandhaafd, is de verwachting.

Blanke kalveren zijn deze week met 5 cent per kg omhoog gegaan. Slachtrijpe zwartbonte kalveren brengen tussen de 5,70 en 5,75 euro per kg op. Dat is 1,30 euro meer dan vorig jaar. De luxere typen (roodbont/Belgisch blauw) zijn deze week boven de 6 euro gekomen. Van de andere kant blijft ook de kostprijs stijgen. Zuivelpoeders stijgen al sinds het eind van de zomer en graan maakt deze week een reuzesprong naar boven vanwege de oorlog in Oekraïne.

In de tweede week van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne kwam er 51 euro bij de notering bij. Voertarwe staat nu op 340 euro per ton. De verwachtingen zijn dat de oorlog het gehele seizoen zijn invloed zal hebben op het fysieke aanbod van graan- en maisproducten in Europa, maar ook op de graanmarkten wereldwijd.

De rosékalveren deinen mee met de rundveeprijzen en ook het lage aanbod speelt nog steeds parten. Jong rosé stijgt komende week door naar een niveau van 4,95 tot 5,00 euro per kg. Oud rosé zit komende week op een niveau van 5,00 tot 5,05 euro per kg. Waar de bovengrens ligt is moeilijk aan te geven. De komende weken zal het huidige prijsniveau gehandhaafd blijven, is de verwachting. Daarna nemen de aantallen toe en zal blijken wat de dieren waard zijn in een markt die niet gedreven wordt door krapte.

Starters blijven stabiel op 320 euro per stuk.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    50 %
  • Zondag
    16° / 9°
    40 %
  • Maandag
    16° / 8°
    70 %
Meer weer