Helma+Lodders+nieuwe+voorzitter+Vee%26Logistiek+Nederland
Nieuws

Helma Lodders nieuwe voorzitter Vee&Logistiek Nederland

Tijdens de algemene ledenvergadering van Vee&Logistiek Nederland op zaterdag 8 mei, is Helma Lodders benoemd tot voorzitter. Het oud-Tweede Kamerlid voor de VVD is de opvolger van Henk Bleker.

Bleker heeft vorig jaar te kennen gegeven in de loop van 2021 om persoonlijke redenen terug te willen treden als voorzitter van de organisatie voor veehandelaren en veetransporteurs. Hij was voorzitter sinds februari 2014 nadat de NBHV, NBW en Veetrans fuseerden tot Vee&Logistiek Nederland.

Lodders was tot voor kort landbouwwoordvoerder voor de VVD. Voor die tijd was zij onder andere wethouder in Zeewolde. Haar man runt een melkveebedrijf en haar beide opa's waren veehandelaar. Volgens Vee&Logistiek Nederland is de oud-politica sterk verbonden met de sector en heeft ze de juiste capaciteiten en een passend netwerk. Samen met de voorzitters van de zeven sectorcommissies vormt Lodders het bestuur van Vee&Logistiek Nederland. Als voorzitter zal zij het gezicht naar buiten zijn van de organisatie.

Lodders zegt uit te kijken naar de kennismaking met de sector en snel aan de slag te willen gaan met de uitdagingen waar de sector voor staat. "In de Tweede Kamer heb ik me als landbouwwoordvoerder jaren sterk gemaakt voor de voor Nederland zo belangrijke agrarische sector. Nu kijk ik er naar uit om de komende tijd de veelogistieke sector vanuit de praktijk te mogen vertegenwoordigen.

Vee&Logistiek Nederland is de brancheorganisatie voor ondernemers in de veehandel, veetransport, veeverzamelcentra en importeurs en exporteurs van levend vee. De sector vertegenwoordigt een jaaromzet van 5 miljard euro.

Foto: Vee&Logistiek Nederland

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    22° / 13°
    70 %
  • Donderdag
    21° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    19° / 13°
    70 %
Meer weer