Europarlementari%3Frs+eisen+steun+kalfsvlees
Nieuws

Europarlementari?rs eisen steun kalfsvlees

Onder aanvoering van de Europarlementsleden Bert-Jan Ruissen (SGP) en Annie Schreijer-Pierik (CDA) vragen twaalf Europarlementariërs uit meerdere landen aan de Europese Commissie om steun te geven aan de kalfsvleessector vanwege de coronacrisis.

De politici, onder wie voorzitter Norbert Lins van de Europarlementscommissie Landbouw, komen in actie tegen de eerdere afwijzing door de Europese Commissie. “Brussel geeft wèl steun aan andere sectoren, zoals rundvlees. Wij zien geen reden om kalfsvlees uit te zonderen“, zegt Bert-Jan Ruissen (SGP).

Volgens de Ruissen is de noodzaak, het geld én de regeling aanwezig. “De producenten van kalfsvlees kampen met gekelderde prijzen en een verstoorde markt. Zonder hulp lopen bedrijven grote risico’s en hebben jaren nodig voor herstel." CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik stelt dat de Europese Commissie een foute inschatting heeft gemaakt. Ze wil dat het beschikbare budget voor een periodieke opslag ook aan de kalversector ten goede komt.

Schrijer-Pierik: "Het is nu de hoogste tijd, anders wordt er onherstelbare blijvende schade aan de kalverhouderij en daarmee aan de zuivelketen in Europa toegebracht.“ De groep Europese Parlementsleden heeft schriftelijke vervolgvragen gesteld aan de Europese Commissie. Het is vrij ongebruikelijk dat zoveel politici uit meerdere landen en fracties de vragen mede-ondertekenen

Voor de vleesbedrijven in de sector kan een periodieke opslagregeling zeker uitkomst bieden om een deel van het vlees tijdelijk uit de markt te nemen waardoor de prijzen zich sneller herstellen. Voor vrije kalverhouders is de regeling geen directe oplossing. Weliswaar zullen de prijzen stijgen maar de financiële gevolgen tot nu toe zijn dermate groot dat een prijsverhoging voor hen weinig oplost.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    22° / 13°
    80 %
  • Vrijdag
    18° / 13°
    75 %
  • Zaterdag
    20° / 13°
    50 %
Meer weer