Asbestverbod+voorlopig+van+de+baan
Nieuws

Asbestverbod voorlopig van de baan

De Eerste Kamer heeft vandaag tegen het verbod op asbestdaken gestemd.

Staatssecretaris Van Veldhoven heeft op de dag van de stemming de ingangsdatum van het verbod van eind 2024 naar 2028 uitgesteld. De Eerste Kamer is toch niet door dit voorstel overtuigd, en stemde alsnog tegen het verbod. LTO Nederland had daar vorige week in een brief aan de Eerste Kamer nog voor gepleit.

“Asbestdaken moeten gesaneerd worden – dat verandert niet. Maar het moet wel op de juiste manier gebeuren,” zegt Alfred Jansen, portefeuillehouder Veiligheid & Pacht bij LTO Nederland. “Als de gezondheidsrisico’s groot zijn moet je strenge beschermingsmaatregelen treffen, maar als risico’s aantoonbaar verwaarloosbaar klein zijn dan zouden lichtere eisen gerechtvaardigd zijn. En in sommige gevallen is het beter om er gewoon vanaf te blijven tot vervanging noodzakelijk is.”

Het is nu aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om met een voorstel te komen hoe er op een verantwoordelijke manier met asbest kan worden omgegaan. Dit zou onder meer kunnen door het invoeren van een stoplichtmethode, waarbij meer ruimte is voor agrariërs om zelf werkzaamheden te verrichten.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    25° / 13°
    20 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    16° / 12°
    40 %
Meer weer