Lagere+keuringskosten+in+slachthuizen
Nieuws

Lagere keuringskosten in slachthuizen

De kosten voor keuringswerkzaamheden door dierenartsen en officiële assistenten van de NVWA en Kwaliteitskeuring Dierlijke Sector (KDS) in slachthuizen en uitsnijderijen zullen in 2019 dalen.

Reden is dat de NVWA de interne opleidingskosten voor dierenartsen niet langer in rekening brengt. Dit volgt uit een uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven dat was aangespannen door verschillende vleesbedrijven.

Het wegvallen van de kosten wordt voor een deel echter te niet gedaan doordat de NVWA-tarieven per 1 januari 2019 stijgen met 2,9 procent. De KDS-kosten stijgen per 1 januari met 2,3 procent. De tarieven van de NVWA worden aangepast aan de stijgende lonen en prijzen. Een dierenarts van de NVWA kost in 2018 33,81 euro per kwartier met een starttarief van 164,43 euro. Een KDS keurmeester kost 15,25 euro per kwartier, met een starttarief van 77,43 euro.

De tarieven van de NVWA worden vastgesteld door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en wordt voor ongeveer 70 procent betaald door de deze ministeries. De overige 30 procent zijn kosten voor keuringen en herinspecties bij bedrijven.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    20° / 11°
    60 %
  • Maandag
    20° / 11°
    50 %
  • Dinsdag
    20° / 11°
    60 %
Meer weer