
©
De vleesconsumptie in Europa daalt de komende vijf jaar met 3 procent, voorspelt ING-bank. De consumptie in Italië en Frankrijk daalt harder dan het gemiddelde.
De bank heeft onderzoek gedaan onder 13.000 Europese consumenten en ook verschillende Europese rapporten bestudeerd.
Vooral Luxemburgers (38%), Fransen (36%), Belgen (34%) en Italianen (31%), zeggen dat zij binnen vijf jaar hun vleesconsumptie gaan minderen.
In de twee belangrijke kalfsvleeslanden, Italië en Frankrijk, leidt dit tot een consumptiedaling (gecorrigeerd voor bevolkingsgroei) van respectievelijk 4,4 en 3,4 procent.
In Duitsland daalt de gecorrigeerde consumptie met 3,3 procent. In Nederland daalt de vleesconsumptie het minst, namelijk met 1,2 procent.
Lees ook
Meest gelezen
Groot gebrek aan Duitse kalveren
29-04-2025
Ruim aanbod zorgt voor dalende prijzen
02-05-2025
Blank kalfsvlees heeft het moeilijk
25-04-2025
Agenda
-
Er zijn momenteel geen evenementen gepland
Stelling
Loading