Half april discussieert Tweede Kamer over actieprogramma

\n\n

Half april discussieert Tweede Kamer over actieprogramma

 

De Tweede Kamer buigt zich waarschijnlijk rond half april over het Vierde Actieprogramma van de Nitraatrichtlijn en heeft in principe de mogelijkheid er nog wat aan toe te voegen.

 

Afgelopen dinsdag stuurde LNV-minister Verburg het Vierde Actieprogramma naar de Tweede Kamer. In dit programma wordt het toekomstige mestbeleid uiteen gezet. Positief punt voor de vleeskalverensector is daarbij dat rosévleeskalveren als graasdier worden aangemerkt.
Nadat de Tweede Kamer hierop gereageerd heeft wordt het programma, al dan niet aangevuld, aangeboden aan de Europese Commissie. Die zal uiteindelijk het voorstel aanbieden aan het Nitraatcomité die erover besluit via een stemming.
De eerste stap, het aanbieden van het plan aan de Tweede Kamer, is nu gezet. Voor wat betreft de stemming over derogatie in het Nitraatcomittee is het belangrijk dat Nederland medestanders vindt en krijgt van landen die ook een derogatieaanvraag ingediend hebben. Men verwacht de stemming in het Nitraatcommitee in juni, maar het kan ook na de zomer worden. Daarna worden de voorstellen vastgelegd voor de periode van 2010-2013.

\n \n\n

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    24° / 12°
    30 %
  • Woensdag
    19° / 15°
    90 %
  • Donderdag
    20° / 13°
    50 %
Meer weer