Europese definitie kalfsvlees

\n\n

\n Europees akkoord over definitie kalfsvlees\n

\n De belangrijkste kalfsvleeslanden in de EU hebben een\n akkoord bereikt over de definitie van kalfsvlees. Blank\n kalfsvlees is van kalveren tot acht maanden. Rosé-kalfsvlees\n mag alleen onder die naam in Nederland verkocht worden en niet\n langer in belangrijke afzetlanden als Frankrijk, Italië en\n Duitsland.\n

\n Door dit akkoord kan de sector ook weer een beroep doen op\n Europese promotiegelden, verwacht Frans van Dongen, Europees\n lobbyist van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren. Daarmee\n komen enkele tonnen tot een half miljoen euro beschikbaar voor\n de buitenlandse afzet.\n

\n Aan het akkoord is jaren van overleg vooraf gegaan. Aanleiding\n waren de Fransen, die in 2002 een nationale definitie voor\n kalfsvlees vaststelden. Daarin stond dat alleen kalfsvlees van\n kalveren tot zes maanden blank mocht heten. Ander vlees mocht\n niet als kalfsvlees worden verkocht. Nadat ook andere landen\n als Duistland, Italië en België als overlegpartners aanschoven,\n werd de termijn op 7,5 maand gesteld. Uiteindelijk is de grens\n voor vleeskalverpremie op acht maanden komen te liggen. Daarmee\n verandert er voor de witvleeshouders niet zoveel.\n

\n Rosé-houders kunnen hun vlees echter niet meer in het\n buitenland als rosé-kalfsvlees verkopen. Zij zullen op zoek\n moeten naar alternatieven.
\n

\n \n\n

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    22° / 7°
    5 %
  • Dinsdag
    22° / 9°
    5 %
  • Woensdag
    18° / 10°
    10 %
Meer weer