%26%23039%3B1200+melkveebedrijven+met+te+veel+kalversterfte%26%23039%3B
Nieuws

'1200 melkveebedrijven met te veel kalversterfte'

Volgens RTL Nieuws zijn er in Nederland 1.200 melkveebedrijven waar minimaal een vijfde deel van de pasgeboren kalveren sterft voordat ze twee weken oud zijn.

RTL Nieuws heeft dit cijfer herleid uit een groot aantal inspectierapporten die het van de NVWA heeft gekregen. De namen van de bedrijven zijn hierin geanonimiseerd. De reden is dat voor de NVWA de privacy van de boer zwaarder weegt dan openbaarmaking. De NVWA heeft cijfers verzameld van 17.000 melkveebedrijven.

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) wil de cijfermatige onderbouwing van RTL afwachten voordat ze commentaar geeft op het bericht. Bij de vermeende kalverfraude vorig jaar bleek het om een zeer beperkt aantal kalveren te gaan, terwijl de overheid en media hierover groot berichtten.

Jeanette van de Ven, portefeuillehouder diergezondheid bij LTO Nederland stelt in het nieuwsbericht van RTL dat melkveehouders geholpen moeten worden met advies en ondersteuning. "Daar is iedereen bij gebaat, de boer en het dier." Samen met het ministerie van landbouw heeft de melkveesector concrete doelen gesteld om het sterftecijfer van jonge kalveren naar beneden te brengen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer