%26lsquo%3BWorstenmaker+en+familie+VanDrie+praten+over+fusie%26rsquo%3B
Nieuws

‘Worstenmaker en familie VanDrie praten over fusie’

Worst- en hammenmaker Zwanenberg uit Almelo en soepfabrikant Struik, van de familie Van Drie, voeren gesprekken over een fusie, meldt De Telegraaf.

De familie Van der Laan, eigenaar van Zwanenberg, en familie Van Drie, willen samen de supermarktketens beter bedienen. Volgens De Telegraaf zijn de financiële rendementen van Struik nog onvoldoende.

Bronnen in de financiële sector benadrukken dat er nog geen zekerheid is over een fusie. Ook meldt de krant van wakker Nederland dat het nog onbekend of de familie Van Drie wil uitstappen of doorrollen in het nieuwe bedrijf. In en gezamenlijke verklaring over de geruchten geven beide bedrijven aan: 'Het is echter te vroeg om daar op dit moment enige conclusie aan te verbinden.'

In de levensmiddelenbranche is schaalvergroting essentieel om weerstand te kunnen bieden aan de grote supermarktketens zoals Tesco, Ahold en Walmart. Een grotere omvang is ook nodig voor een goede inkooppositie bij leveranciers van onder andere glas en conserven én om beter bestand te zijn tegen de overproductie in de levensmiddelenindustrie.

Zwanenberg – bekend van onder andere Kips leverworst - is groter dan Struik. Het bedrijf exporteert over de hele wereld en heeft productiefabrieken in Nederland, Engeland en de Verenigde Staten. Volgens de krant willen beide partijen niet reageren op het gerucht van de fusiegesprekken.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    20° / 12°
    60 %
Meer weer