Vion+Apeldoorn+afgesloten+door+politie
Nieuws

Vion Apeldoorn afgesloten door politie

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland heeft aan het eind van de ochtend opdracht gegeven aan de politie om het terrein vóór de productielocatie Vion in Apeldoorn af te sluiten.

Aanleiding hiervoor is een rapport van de politie waaruit blijkt dat het vervoer van medewerkers niet volgens de RIVM-richtlijnen is geregeld. Er zaten deze ochtend te veel mensen te dicht op elkaar in kleine busjes.

Niemand mag meer het terrein op. Iedereen die aanwezig is, wordt geregistreerd. Die lijsten worden vergeleken met de lijsten van de vestiging van Vion in Groenlo. De controle gebeurt door de GGD, ondersteund door de brandweer.

Ton Heerts, voorzitter van de veiligheidsregio grijpt in omdat de directie van Vion zich niet aan de afspraak heeft gehouden om toe te zien op veilig vervoer voor zijn werknemers. Dinsdagmiddag was er overleg tussen de vleessector, overheid en betrokken partijen “Gisteren nog hadden we er vertrouwen in dat de Vion zich aan alle afspraken zou houden. Ik heb toen aangegeven dat het vertrouwen duurt zolang Vion zich aan de afspraken houdt. Dat is op dit moment niet het geval.”

Slachthuizen liggen al een paar dagen onder vuur vanwege het relatief hoge aantal coronabesmettingen. Bij de vestigingen van Vion in Groenlo, Scherpenzeel en Bramstedt (D) zijn tientallen medewerkers positief getest. Om het virus in te dammen en iedereen op te sporen, te traceren en te isoleren wordt met medewerking van Vion, GGD en gemeenten een bron- en contactonderzoek ingesteld. Het heeft de veiligheidsregio er niet van weerhouden in te grijpen op de Vion-locatie in Apeldoorn.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    16° / 9°
    20 %
  • Donderdag
    19° / 6°
    10 %
  • Vrijdag
    21° / 8°
    10 %
Meer weer