Vier+op+tien+kalverhouders+in+dubio%3A+stoppen+of+doorgaan
Nieuws

Vier op tien kalverhouders in dubio: stoppen of doorgaan

De stikstofcrisis brengt veel onzekerheid met zich mee. Zo ook in de kalverhouderij. 42 procent twijfelt wat te doen met het bedrijf: stoppen of doorgaan? Dit blijkt uit een peiling onder bezoekers van deze site.

De lange duur van de stikstofcrisis - die op 29 mei 2019 is begonnen met het ongeldig verklaren van het Programma Aanpak Stikstof (PAS) – lijkt hiermee voor een grote groep ondernemers hun toekomstvisie te vertroebelen.

50 procent van de deelnemers heeft wel vertrouwen en denkt dat de stikstofcrisis getackeld wordt. Ongeveer 8 procent geeft aan dat de stikstofcrisis nu al het einde van hun bedrijf betekent. Aan de peiling hebben ruim honderd bezoekers deelgenomen.

Vrijdag 14 oktober liet het kabinet weten de denklijnen uit het rapport van Johan Remkes over te nemen. Hierin staat onder andere dat er een aanpak komt voor vijf tot zeshonderd piekbelasters.

In het eerste kwartaal van 2023 wil het kabinet een Landbouwakkoord presenteren dat de basis moet vormen voor toekomstig landbouwbeleid en een stabiel toekomstperspectief voor boeren.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    18° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    17° / 9°
    30 %
Meer weer