Verzorgen+vee+mogelijk+na+ingaan+avondklok
Nieuws

Verzorgen vee mogelijk na ingaan avondklok

Het kabinet stelt voor om, na instemming van de Tweede Kamer, vanaf zaterdag 23 januari een avondklok in te voeren. Tussen 20.30 uur ’s avonds tot 04.30 uur ’s ochtends is het dan verboden om zonder geldige reden op straat te zijn. Een uitzondering wordt onder andere gemaakt voor het verzorgen en voeren van vee.

Diegenen die na 20.30 uur naar buiten gaan met een geldige reden, moeten een formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ of een ‘Werkgeversverklaring’ bij zich hebben. De Rijksoverheid stelt formulieren beschikbaar op www.rijksoverheid.nl nadat de Tweede Kamer heeft ingestemd met de avondklok. Als mensen toch zonder geldige reden naar buiten gaan, kunnen ze een boete krijgen van 95 euro.

Naast het verzorgen van vee geldt er ook een uitzondering voor het vervoer van vee en vervoer van land- en tuinbouwproducten in de avonduren. Ook dierenartsen, storingsmonteurs en loonwerkers mogen hun werk in de avond uit blijven voeren. Voor het uitlaten van een hond is geen formulier nodig, ook niet als dat na het ingaan van de avondklok gebeurt.

Een avondklok is volgens het kabinet noodzakelijk om besmettingen af te remmen en de verspreiding van nieuwe varianten te vertragen, zodat ziekenhuizen ruimte houden voor coronapatiënten en andere zorg zoveel mogelijk door kan gaan.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 9°
    20 %
  • Donderdag
    18° / 6°
    10 %
Meer weer