Van+Rooi+Meat+dicht+tot+17+juni
Nieuws

Van Rooi Meat dicht tot 17 juni

In overleg met het RIVM heeft de veiligheidsregio Brabant Zuidoost besloten om de sluiting van Van Rooi Meat te verlengen tot 17 juni vanwege coronabesmettingen.

Het gemiddelde besmettingspercentage van steekproeven in de slachthal en snijhal ligt rondom de 17. Onder medewerkers die vorige week getest zijn ligt het besmettingspercentage op 22,5 procent. De percentages zijn zodanig hoog dat de veiligheidsregio spreekt van een besmettingshaard.

Om ervoor te zorgen dat het virus zich niet verder verspreidt gaan alle medewerkers van Van Rooi Meat in Helmond vanaf dinsdag 2 juni voor 14 dagen in quarantaine. De medewerkers krijgen een beroepsverbod, wat betekent dat ze doorbetaald krijgen en niet ergens anders mogen gaan werken.

Van Rooi Meat neemt aanvullende maatregelen zodat de 1.700 medewerkers veilig kunnen werken wanneer het bedrijf weer open gaat. De slachterij wordt schoongemaakt door een gespecialiseerd bedrijf en Van Rooi Meat gaat een protocol opstellen en uitvoeren voor een dagelijkse toetsing op gezondheid en welzijn van medewerkers.

Varkenshouders kunnen de komende twee weken gaan varkens leveren aan Van Rooi Meat. Er wordt gezocht naar mogelijkheden om op andere locaties te slachten. Varkenshouders krijgen ook het advies het rantsoen aan te passen zodat hun dieren minder hard groeien.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
  • Dinsdag
    17° / 9°
    65 %
Meer weer