Van+Rooi+Meat+dicht+tot+dinsdag+2+juni
Nieuws

Van Rooi Meat dicht tot dinsdag 2 juni

De veiligheidsregio Brabant-Zuidoost heeft donderdagavond 28 mei besloten om vleesverwerker Van Rooi Meat in Helmond te sluiten. De sluiting geldt van vrijdag 29 mei tot en met dinsdag 2 juni.

Vorige week zijn medewerkers van de NVWA en KDS, die werken op deze locatie, getest op corona. Daarvan bleek een aantal personen besmet. Vervolgens heeft de GGD Brabant-Zuidoost een steekproef gedaan onder 130 medewerkers van de slachterij. 21 van hen zijn positief getest. Dit komt neer op 16 procent.

Volgens de Eindhovense burgemeester John Jorritsma, voorzitter van de veiligheidsregio Brabant-Zuidoost, is er op dit moment een dreigend gevaar voor de volksgezondheid. Deze testresultaten geven volgens hem aan dat het risico bestaat dat het bedrijf een brandhaard van de verspreiding van Corona is of op korte termijn kan worden. Het werk wordt pas hervat als dat voor medewerkers veilig is.

De NVWA en KDS hebben aangegeven hun toezichthoudend dierenartsen en officiële assistenten de komende dagen uit voorzorg niet te laten werken op het bedrijf. De positief geteste medewerkers zijn vrijdagochtend geïnformeerd. Voor deze medewerkers en hun huisgenoten geldt dat zij twee weken in quarantaine moeten. Hiervoor is een hotellocatie in de regio beschikbaar gesteld.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    25° / 14°
    70 %
  • Woensdag
    21° / 14°
    70 %
  • Donderdag
    20° / 13°
    70 %
Meer weer