Tweede+openstelling+investeringsregeling
Nieuws

Tweede openstelling investeringsregeling

Van 1 september tot en met 30 september 17.00 uur is de investeringsregeling voor welzijnsvloeren en ammoniakreducerende systemen weer open.

Het is de tweede keer dat de investeringsregeling open gaat. Vorig jaar oktober is de regeling voor het eerst open gesteld. Het totale budget voor 2018 en 2019 is 20 miljoen euro. Dit bedrag is verdeeld in 7,5 miljoen euro voor ammoniakreducerende apparaten en 12,5 miljoen voor welzijnsvriendelijke stalvloeren.

In 2018 hebben 145 kalverhouders een aanvraag voor welzijnsvloeren toegekend gekregen voor een totaalbedrag van 10,8 miljoen euro. Dit betekent dat er nog een kleine 2 miljoen euro over is voor de aanvraag in september. Voor ammoniakreducerende systemen is vorig jaar 3,6 miljoen euro toegekend aan 91 aanvragers. In deze pot resteert voor de aanvraag in september nog een bedrag van bijna 4 miljoen euro.

De subsidie bedraagt maximaal 40 procent van de kosten (exclusief btw) voor de aanschaf en installatie van de investering. Voor ammoniakreducerende apparaten is het maximum subsidiebedrag 100.000 euro per kalverhouder.

Het ammoniakreducerend apparaat moet binnen drie jaar na de datum waarop de subsidie is toegekend geïnstalleerd en betaald zijn. De welzijnsvloeren moeten binnen twee jaar na de datum waarop de subsidie is toegekend geïnstalleerd en betaald zijn.

Meer informatie vindt u op de site van RVO >>

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    30 %
  • Zondag
    18° / 10°
    20 %
  • Maandag
    19° / 10°
    70 %
Meer weer