Slachtpersoneel+testen+op+corona
Nieuws

Slachtpersoneel testen op corona

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) roept alle grote en middelgrote slachterijen op hun personeel te testen op het coronavirus.

Dit advies komt na de constatering van een hoog percentage besmette werknemers bij slachterij Vion Groenlo.

Om eventuele verdere besmetting voor te zijn, en om werknemers in deze bedrijven een veilige werkplek te kunnen blijven bieden, moet dit nu snel gebeuren, zegt COV-secretaris Richard van der Kruijk. Hierbij is ook de hulp nodig van overheid en GGD meent de COV.

De COV vindt het opvallend dat het virus bij positief geteste werknemers aanwezig kan zijn, zonder dat dit tot klachten leidt. Het is nog steeds niet duidelijk wat precies de bron van de besmetting is. Om die reden vindt de COV uitspraken over naleving van RIVM-maatregelen en inzet van arbeidsmigranten in de sector voorbarig zolang als het bron- en traceringsonderzoek van de GGD geen volledige duidelijkheid heeft gegeven.

De COV wil dat personeel van de slachterijen de komende dagen met voorrang door de GGD op corona wordt getest. Daarbij pleit de COV ervoor om werknemers die zijn getest en het coronavirus niet hebben wel naar hun werk te laten gaan. De continuïteit van de levering van vlees en vleeswaren voor de Nederlandse voedselvoorziening loopt anders gevaar.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer