SBK+verontwaardigd+over+behandeling+kalveren+op+Franse+rustplaats
Nieuws

SBK verontwaardigd over behandeling kalveren op Franse rustplaats

SBK is verontwaardigd over het leed dat Ierse kalveren is aangedaan op een rustplaats in Frankrijk.

Op beelden van Eyes on Animals is te zien dat kalveren onnodig geschopt en geslagen worden. Volgens SBK zijn de beelden vreselijk en is het dierenleed aangrijpend. De brancheorganisatie van de Nederlandse kalversector stelt dat op een rustplaats, die over een EU-erkenning beschikt, de dieren op een juiste wijze behandeld moeten worden en dat dit door de lokale overheden gecontroleerd wordt. SBK vertrouwd er daarom op dat de Frans autoriteiten ingrijpen.

SBK vindt het van belang dat kalveren met zorg en aandacht worden behandeld, zeker wanneer kalveren over een langere afstand vervoerd worden. De Europese regels zijn strikt en elk transport moet hieraan voldoen.

Het Ierse Agerland meldt dat er vandaag een arrestatie is verricht door de Franse overheid naar aanleiding van de beelden. De website citeert de officier van justitie die aangeeft dat het om een geïsoleerde handeling gaat. Het onderzoek richt zich op wreedheden gedaan door een individu en niet op het bedrijf dat de rustplaats beheert, meldt Agerland. Het incident zou zich hebben voorgedaan in Tollevast, vlakbij Cherbourg.

De Ierse overheid geeft aan alle vrachtwagens en dieren voor vertrek te inspecteren. Wanneer de regels niet worden nageleefd worden passende maatregelen getroffen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 9°
    65 %
Meer weer