Regiodeal+biedt+kansen+voor+kalverhouders
Nieuws

Regiodeal biedt kansen voor kalverhouders

De Regiodeal Foodvalley is rond. 70 miljoen euro stelt de overheid beschikbaar voor het bedrijfsleven, waarvan 20 miljoen voor de landbouw. Ook de kalverhouderij kan hiervan profiteren.

De Regiodeal Foodvalley geeft ondernemers handvatten om haalbare en betaalbare technieken te ontwikkelen voor vraagstukken rondom luchtkwaliteit, bodem en circulair werken. Voor de landbouw zijn er drie thema’s benoemd: bodem, nieuwe eiwitten en emissiereductie. Het Poultry Expertise Centre (PEC) in Barneveld zal de ideeën verzamelen waarna een groep van deskundigen beoordeelt welke technieken steun krijgen vanuit de Regiodeal.

LTO Noord afdeling Gelderse Vallei is mede-aanvrager van deze subsidie. Het is de bedoeling dat innovaties ontwikkeld en uitgetest gaan worden op praktijkbedrijven. Hiervoor zullen 120 proeftuinen beschikbaar komen; bedrijven waar de technieken uitgetest gaan worden. Hoewel de Regiodeal Foodvalley feitelijk in het leven is geroepen voor de Gelderse Vallei en een deel van Utrecht, kunnen ook bedrijven buiten deze regio zich hierbij aansluiten.

Enkele ideeën die opgepakt gaan worden zijn al bekend, waaronder de herintroductie van diermeel in (kalver)voer en het toepassen van additieven en bacteriën om de stalemissie te verlagen. Ook de mogelijkheden van sensortechnologie zullen verder verkend worden. De sensoren zullen zowel in de stal, buiten de stal als in het dier toegepast gaan worden. Deze techniek moet een schat aan data opleveren waarmee kalverhouders hun management kunnen verbeteren en de stalemissie verlagen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    50 %
  • Zondag
    16° / 9°
    40 %
  • Maandag
    16° / 8°
    70 %
Meer weer