Podcast+over+toekomst+kalverhouderij
Nieuws

Podcast over toekomst kalverhouderij

In het tv-programma 'Wie de boer niet kent' gaat Jamie Trenité samen met een aantal BN’ers de boer op om alles te ontdekken over het boerenleven. Dit seizoen zijn er ook podcasts ontwikkeld. In de tweede aflevering van deze serie podcasts komen de kalverhouders Marjolein de Wit en Gijs Vergeer uit Deurne (NBr) aan het woord. Zij praten over de toekomst van hun bedrijf.

Marjolein de Wit en Gijs Vergeer hebben een jong gezin én een boerderij met koeien en kalveren vlak bij natuurgebied De Peel. Deze combinatie is een flinke uitdaging. Ze hebben al veel geïnvesteerd in innovaties voor dierenwelzijn en klimaat. Maar is dat genoeg? In de podcast worden deze dilemma's besproken. Er zijn nog veel vraagtekens: "We proberen te denken in kansen. Stilstand is nooit goed voor je bedrijf."

Als deskundige vertelt kennismakelaar Henriëtte Rozendaal in deze podcast hoe zij de kalverhouderij verbindt, bijschoolt en klaarstoomt voor een duurzame toekomst. Ze beschrijft de moeilijkheid tussen de huidige onzekerheid over de toekomst waarmee veehouders te maken hebben en de nieuwe regels die op de sector af komen waardoor ze fors moeten investeren in dierenwelzijn en milieu. De podcast is te beluisteren via deze link.

Op deze website zijn ook de tv-programma's van Wie de boer niet kent terug te kijken.

Foto: Marjolein de Wit en Jamie Trenité (foto is deel uit video Wie de boer niet kent)

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    30 %
  • Zondag
    18° / 10°
    20 %
  • Maandag
    19° / 10°
    70 %
Meer weer